“Οι φυσικές δυνάμεις εντός μας είναι οι πραγματικοί θεραπευτές της νόσου” 

“Ιπποκράτης”

Τι σημαίνει να είναι κανείς υγιής; Ίσως απαντήσεις να μην είναι άρρωστος αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ παραπάνω από αυτό. Αν είσαι έτσι κι έτσι, καλούτσικα ή τίποτα το ιδιαίτερο, τότε δεν είσαι υγιής. Υγιής σημαίνει να νιώθεις σαν τα παιδιά, γεμάτος ενέργεια, ανάλαφρος κι ευλύγιστος, να κοιμάσαι βαθιά και ήρεμα και να ξυπνάς γεμάτος ζωτικότητα. 

Θα ήθελες να είσαι κάπως έτσι; Τότε ο μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το ζητήσεις και θα σου δοθεί.  Πως θα το ζητήσεις όμως;

Είσαι ότι σκέφτεσαι 

Δεν έχει νόημα να ζητάς από το σύμπαν να είσαι υγιής ενώ την ίδια στιγμή να έχεις την πεποίθηση ότι κρυολογείς εύκολα, ότι παθαίνεις συνέχεια ψύξεις, ότι κολλάς με το παραμικρό κάθε ίωση, ότι έχεις ευαίσθητο στομάχι ή ότι δεν χάνεις εύκολα κιλά. Εάν αυτές είναι οι πεποιθήσεις σου, τότε αυτό είναι που ζητάς από το σύμπαν και αυτό εν τέλει θα σου δώσει. Τα παραπάνω φυσικά αποτελούν πταίσματα μπροστά σε άλλες πολύ σοβαρότερες πεποιθήσεις και καταγραφές.

Γνωρίζω πάρα πολλούς ανθρώπους οι οποίοι φοβούνται ότι θα νοσήσουν από καρκίνο, από ανίατες ασθένειες, ότι όταν θα γεράσουν θα είναι ανήμποροι και πολλά πολλά άλλα. Μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς δεν τολμούν καν να μιλήσουν για αυτήν τους τη φοβία για να μην γίνουν αντικείμενο κοροϊδίας. Το αποτέλεσμα είναι αυτός ο φόβος να θεριεύει και να γιγαντώνεται.

Όπως γνωρίζουμε πολύ καλά ο φόβος είναι μια αρνητική κατάφαση. Δηλαδή όταν κάποιος φοβάται την αρρώστια, είναι σαν να δηλώνει διαρκώς στο σύμπαν και στα τρισεκατομμύρια των κυττάρων του ότι είναι άρρωστος. Και φυσικά αυτά θα εκτελέσουν την εντολή που τους δίνεται. 

Η τηλεόραση και τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας έχουν αυξήσει τις φοβίες μας, τα τσιγάρα μας υπενθυμίζουν κάθε φορά πόσο εύκολα, αργά και επώδυνα θα μας σκοτώσουν και γενικά όλοι προσπαθούν να μας πουν πόσο εύκολο και συνηθισμένο είναι να αρρωσταίνεις. Δεν είναι να απορεί κανείς λοιπόν γιατί τόσο πολύς κόσμος φοβάται και από την άλλη, άλλος τόσος κόσμος αρρωσταίνει διαρκώς; 

Έχω και ένα εξαιρετικό παράδειγμα να σας παραθέσω. Ένας πολύ καλός μου φίλος μου έλεγε για μια θεία του, η οποία από τότε που άκουσε για τα κρούσματα στην Αθήνα από τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου, πανικοβλήθηκε τόσο, που σχεδόν δεν έβγαινε πια στην βεράντα της. Όταν δε, έβγαινε, γέμιζε το μπαλκόνι “φιδάκια” και όπου και να έβγαινε το βράδυ χρησιμοποιούσε αρώματα κατά των κουνουπιών. Το αποτέλεσμα ήταν ότι πλέον συγκαταλέγεται κι αυτή στα πρώτα κρούσματα του ιού… Οι πεποιθήσεις και τα πιστεύω σου, είναι αυτά που ζητάς πιο μόνιμα από οτιδήποτε άλλο στο σύμπαν.

Εάν θέλεις λοιπόν να είσαι υγιής, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις, είναι να αλλάξεις τις πεποιθήσεις σου. Άρχισε να λες ότι είσαι υγιής, ότι ο οργανισμός σου είναι δυνατός, ότι τα γηρατειά θα σου πάνε περίφημα. Εν πάση περιπτώσει, κάνε συνέχεια θετικές δηλώσεις μέσα σου, μέχρι κάποια στιγμή να γίνουν φύση σου και να αντικαταστήσουν τις παλιές σου πεποιθήσεις για τον αδύναμο εαυτό σου. Κάθε φορά που έρχεται μια αρνητική σκέψη στο νου σου, δίωξε την αμέσως, μην την αφήσεις να σε διαποτίσει.

Ακούω πολλούς που λένε, ζητάω συνέχεια από το σύμπαν να μου φέρει κάτι αλλά δεν μου το φέρνει. Μα φυσικό είναι να μην σου το δίνει, την στιγμή που εσύ ζητάς υγεία και εκπέμπεις κάθε λεπτό της ημέρας ότι είσαι άρρωστος.

Το θαύμα δεν είναι να είσαι υγιής, το θαύμα είναι ότι αρρωσταίνεις 

Ο οργανισμός είναι τόσο τέλειος, που διαθέτει όλους τους μηχανισμούς για να αυτο-θεραπευτεί και να διατηρείται υγιής. Αυτό το πολύπλοκο σύστημα με τα τρισεκατομμύρια κύτταρα, που ακόμα και η σημερινή επιστήμη δεν μπορεί να το κατανοήσει, είναι τόσο θαυμάσιο και τέλειο, ώστε δεν υπάρχει κανένας τρόπος να το προσβάλλει κάτι από το έξω περιβάλλον.  

Ήξερες, για παράδειγμα, ότι το 99% των βακτηρίων και των ιών βρίσκονται μέσα σου; Όταν αρρωσταίνεις, απλά για κάποιον “ανεξήγητο” για την επιστήμη λόγο ένα από τα χιλιάδες αυτά βακτήρια προσβάλλει τον οργανισμό σου. 

Ήξερες ότι ένας άνθρωπος μπορεί να αποβάλλει δεκάδες όγκους κάθε χρόνο; 

Άρα, για να φτάσει ο τέλειος οργανισμός σου να νοσήσει, θα πρέπει να διαταραχτεί εξαιρετικά σοβαρά. Εάν λοιπόν ο κόσμος γύρω μας είναι συνέχεια άρρωστος, όλοι τους έχουν καταφέρει σοβαρότατα πλήγματα στο σώμα τους. Όλοι έχουν καταφέρει να πραγματώσουν ένα θαύμα: να αποσυντονίσουν έναν τέλεια συντονισμένο οργανισμό.

Ότι πιστεύεις εσύ για το σώμα σου, το ίδιο πιστεύουν και τα κύτταρά σου γι αυτό. Εάν νομίζεις ότι είσαι παχύς, τότε τα κύτταρά σου θα πιστεύουν το ίδιο και θα λειτουργούν έτσι ώστε να διατηρήσουν το πάχος σου.

Εάν πάλι πιστεύεις ότι είσαι φιλάσθενος, τότε το ανοσοποιητικό σου σύστημα θα βρίσκεται σε συνεχή αδυναμία με αποτέλεσμα να ασθενείς όλο και συχνότερα, η πεποίθησή σου να γίνεται ολοένα και πιο στερεή και έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Δεν έχει σημασία πόσες φορές σου συνέβη στο παρελθόν. Το παρελθόν είναι ένας νεκρός χρόνος, μην προσπαθείς να το μεταφέρεις στο παρόν και το μέλλον σου.

Όποτε μπορούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, ας ευχαριστούμε το σώμα μας για ότι μας παρέχει, μας εξυπηρετεί και μας διατηρεί στη ζωή. Ας το οραματιζόμαστε να σφύζει από υγεία.

Η δύναμη της ευγνωμοσύνης 

Δεν μπορώ να τονίσω περισσότερο το πόσο σημαντική είναι η ευγνωμοσύνη στην διατήρηση, όχι μόνο της φυσικής υγείας μας αλλά και της ψυχικής. Έπειτα από πολλές μελέτες και έρευνες, έχει αποδειχθεί, ακόμα και επιστημονικά, ότι οι άνθρωποι που νιώθουν ευγνωμοσύνη έχουν πολύ ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα από αυτούς που την αισθάνονται λιγότερο ή και καθόλου.

Η ευγνωμοσύνη είναι η πηγή κάθε ευλογίας προς τον εαυτό σου. Νομίζεις ότι δεν υπάρχουν πράγματα για τα οποία νιώθεις ευγνωμοσύνη; Κάνεις λάθος!!! Κοίταξε γύρω σου.

Δες όλα τα καλά που έχεις στη ζωή σου και αφέσου να την νιώσεις ώσπου να διαποτίσει κάθε σου κύτταρο. Και μόνο αυτή η κατάσταση, αυξάνει την παραγωγή ειδικών ορμονών και χημικών ουσιών στο σώμα, τα οποία ενισχύουν ολιστικά τον οργανισμό σου. Πάνω απ’ όλα, νιώσε ευγνωμοσύνη για το σώμα σου. Αυτό το σώμα που σε υπακούει από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκες και που αδιαμαρτύρητα υπακούει σε κάθε διαταγή του εγκεφάλου σου.

Νιώσε ευγνωμοσύνη για την καρδιά σου που δεν σε πρόδωσε ποτέ και δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο, μόνο για σένα.

Νιώσε ευγνωμοσύνη για το συκώτι, τους πνεύμονες, τα νεφρά σου. Δίχως αυτά δεν θα υπήρχες…

Πως θα ένιωθες για έναν άνθρωπο που σου έσωσε τη ζωή; Φαντάσου ότι τα όργανά σου σε διατηρούν χρόνια στη ζωή και δεν αξιώνουν τίποτα από εσένα. Το λιγότερο που έχεις να κάνεις λοιπόν για αυτά είναι να τους πεις ένα μεγάλο ευχαριστώ. Η ευγνωμοσύνη μεταμορφώνει κυριολεκτικά το αίμα σου και το αναζωογονεί.

Δες την ασθένεια σαν ευκαιρία και όχι σαν τιμωρία 

Όταν θα βλέπεις την ασθένεια είτε σε σένα είτε σε κάποιον άλλον, μην αφήνεσαι να νιώσεις αρνητικά συναισθήματα. Μην βλέπεις την ασθένεια σαν τιμωρία. Η ασθένεια είναι μια ευκαιρία να καταλάβεις, ότι κάτι δεν κάνεις σωστά και χρειάζεται να το διορθώσεις.

Το σώμα σου δεν έχει στόμα να σου πει “φίλε μου άλλαξε στάση γιατί δεν τα πας καλά”Μας δείχνει τα σφάλματά μας μέσω του πόνου.

Την επόμενη φορά λοιπόν που μπορεί να αρρωστήσεις, ευχαρίστησε γι’ αυτήν την αλλαγή το σώμα σου, που σου δίνει την ευκαιρία να μάθεις, τι δεν κάνεις καλά. Το σώμα σου είναι ο καλύτερός σου φίλος!!! Εάν ο καλύτερός σου φίλος αρρώσταινε θα τον έβριζες; Θα του ζητούσες να φύγει από μπροστά σου; Γιατί λοιπόν να ζητήσεις από τον πόνο να φύγει από μπροστά σου; Το μόνο που χρειάζεται είναι να τον βοηθήσεις, διορθώνοντας τον εαυτό σου.

Συνοψίζοντας

  • Αντικατέστησε τις αρνητικές σου πεποιθήσεις για το σώμα σου, με θετικές
  • Κάθε τι που σκέφτεσαι για το σώμα σου, γίνεται αμέσως αντιληπτό από τα τρισεκατομμύρια των κυττάρων σου, τα οποία εργάζονται να υλοποιήσουν την σκέψη σου.
  • Όσο πιο πολύ φοβάσαι την ασθένεια, τόσο πιο πολύ την έλκεις.
  • Ευχαρίστησε όσο πιο συχνά μπορείς το σώμα σου και νιώσε ευγνωμοσύνη για αυτό.
  • Δες την ασθένεια επίσης με ευγνωμοσύνη, μην προσπαθείς απλά να την διώξεις, αποδέξου την και βοήθησε την να σου υποδείξει τα λάθη σου.