Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ανθοϊάματα – Eνα Εργαλείο Προσωπικής Ανάπτυξης για Ολους

15 Μαρτίου, 2015 @ 19:00 - 21:00

Είσοδος Ελεύθερη

Τα ανθοϊάματα είναι πεμπτουσίες λουλουδιών και πρόκειται για μια μορφή θεραπείας, που μας προσφέρει η φύση, η οποία βοηθά στην εξισορρόπηση συναισθηματικών – διανοητικών εντάσεων και στην διαχείριση προβληματικών συμπεριφορών αλλά και καθημερινών δυσκολιών.

Είναι πολύτιμοι σύμμαχοι για να αντιμετωπίσουμε θέματα κατάθλιψης, φόβων, αυτοπεποίθησης, άγχους, αϋπνίας, πένθους αλλά και θέματα επικοινωνίας στις διαπροσωπικές σχέσεις κ.α.  

Πρόκειται να μιλήσουμε για:

  • Το πώς τα ανθοϊάματα λειτουργούν στον ανθρώπινο οργανισμό
  • Πως επιδρούν ώστε να απελευθερώσουν συναισθηματικά και διανοητικά μπλοκαρίσματα
  • Πως βοηθούν στις σχέσεις μέσα στην οικογένεια – προσωπικές σχέσεις .
  • Πως βοηθούν τα ανθοϊάματα σε θέματα κατάθλιψης, ψυχοσωματικές ασθένειες κ.α.

Σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός βιωματικού εργαστηρίου, με θέμα την ενδυνάμωση των συμμετεχόντων και την αυτογνωσία με εργαλείο μας τα ανθοϊάματα.

Τα μέλη της ομάδας μας θα μάθουν να χρησιμοποιούν τα κατάλληλα ανθοϊάματα, ώστε να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά δύσκολες καταστάσεις, να μετασχηματίσουν αρνητικές συναισθηματικές – νοητικές εντάσεις, με έναν ήπιο αλλά αποτελεσματικό τρόπο και να αξιοποιήσουν καλύτερα τον εαυτό τους, τόσο στις διαπροσωπικές όσο και στις επαγγελματικές τους σχέσεις.

Η ομάδα θα έχει χαρακτήρα συμβουλευτικό – υποστηρικτικό, καθώς τα μέλη θα μαθαίνουν να επιλέγουν τα κατάλληλα ανθοϊάματα που αφορούν στην συγκεκριμένη συναισθηματική – ιδιοσυγκρασιακή κατάσταση που αντιμετωπίζουν, για τον εαυτό τους και τους οικείους τους.

Εισήγηση

1891220_10202547885477366_274377455_n

Εισηγήτρια είναι η Ειρήνη Βυζιργιαννάκη, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας (Pg.Dip. in Person – Centered Counselling, University of Strathclyde, Glasgow) και Ανθοθεραπεύτρια.

Εργάζεται ιδιωτικά και συνδυάζει τη Συμβουλευτική ενηλίκων με την συμπληρωματική θεραπεία με ανθοϊάματα (Μπαχ, Αυστραλιανά, Καλιφόρνιας, Pegasus, κ.α.) καθώς τα ανθοϊάματα έχουν εφαρμογή σε μεγάλο φάσμα ανθρώπινων προβλημάτων και συνιστούν μια αποτελεσματική – ολιστική μέθοδο εναλλακτικής θεραπείας. Έχει εργαστεί σε ξενώνες υποδοχής και φροντίδας κακοποιημένων γυναικών καθώς και στα ΚΑΠΗ Κορίνθου, δουλεύοντας σε ομάδες ενηλίκων καθώς και ατομικά.

Είναι κάτοχος των παρακάτω Πτυχίων :

  • Postgraduate Diploma (Pg.Dip.) in Person – Centered Counselling. University of Strathclyde, Glasgow, Great Britain.
  • Postgraduate Certificate (Pg.Cert.) in Person – Centered Counselling. University of Strathclyde, Glasgow, Great Britain.
  • Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής.
  • Πτυχίο από το τμήμα Ανθοϊαμάτων στα Ιάματα Μπαχ – Καλιφόρνιας – Αυστραλιανά – Pegasus, Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Φυσικών Εναλλακτικών Επιστημών – Natural Health Science.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
15 Μαρτίου, 2015
Ώρα:
19:00 - 21:00

Χώρος Διεξαγωγής

ΗΛΙΟΥ ΧΩΡΟΣ
Λεωφ. Ηλιουπόλεως 18 & Ελευθερωτών 2
Υμηττός, 17237 Greece
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
213-0050611