Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ανοιχτή Παρουσίαση Γελωτοθεραπείας – Laughter Yoga

25 Φεβρουαρίου, 2015 @ 19:00 - 21:00

Γελωτοθεραπεία, Το γιατρικό για την Ψυχή και το Σώμα μας.

Το σώμα μας είναι αλληλένδετο με την ψυχή μας. Αυτό το ξέρουμε από το σχολείο, ιδιαίτερα εμείς οι Έλληνες, που οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν “ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ“. Και τι σημαίνει αυτό; Πως αν ο νους μου είναι υγιής και οι σκέψεις μου θετικές, τότε και το σώμα μου είναι υγιές και το αντίθετο.

Η Γελωτοθεραπεία, με τη τεχνική της “Γιόγκα Γέλιου“, μας βάζει στον δρόμο της αισιοδοξίας και της θετικής σκέψης. Το Γέλιο είναι το καλύτερο, άφθονο και δωρεάν γιατρικό για την ψυχή και το σώμα.

Το γέλιο είναι χαρά! Είναι αισιοδοξία και θετικότητα. Το γέλιο δεν μας λύνει τα προβλήματα, μας κάνει δυνατούς για να τα αντιμετωπίζουμε.

Τι είναι η Γιόγκα Γέλιου

Το Γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο για τη ψυχή και το σώμα. Η Γιόγκα του Γέλιου ενισχύει την υγεία της καρδιάς, του αναπνευστικού και του κυκλοφορικού συστήματος. Βελτιώνει το ανοσοποιητικό, μας κάνει αισιόδοξους, απελευθερώνει τις ενδορφίνες και νιώθουμε εξαιρετικά για μέρες και μέρες μετά από κάθε συνεδρία γελωτοθεραπείας.

Είναι μια πρωτοποριακή τεχνική που προκαλεί το γέλιο με τον συνδυασμό απλών ασκήσεων, διατάσεων, ήπιων αναπνοών, ρυθμικού χειροκροτήματος, τραγουδιού και κίνησης. Δεν είναι απαραίτητο να είμαστε χαρούμενοι ή να λέμε ανέκδοτα αλλά διατηρώντας οπτική επαφή με τα μέλη της ομάδας, σύντομα το προσποιητό γέλιο γίνεται πραγματικό.

Η Γιόγκα του Γέλιου ξεκίνησε το 1995 από το Δρ. Μαντάν Κατάρια, γιατρό παθολόγο, στην Ινδία. Σήμερα έχει γίνει παγκόσμιο κίνημα μια και υπάρχουν πάνω από 7.000 Κλαμπ Γέλιου σε 70 χώρες  σε όλο τον Κόσμο.

Για ποιον λόγο να κάνετε Γιόγκα Γέλιου 

  • Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως για να εισπράξουν η ψυχή και το σώμα μας όλα τα οφέλη του γέλιου, χρειάζεται να γελάμε με διάρκεια το λιγότερο 5 με 10 λεπτά. Στη καθημερινότητά μας αυτό δεν γίνεται. Το γέλιο μας διαρκεί κάποια δευτερόλεπτα. Στην Γιόγκα του Γέλιου γελάμε σαν σε άσκηση για όση ώρα επιθυμούμε και έτσι διενεργούνται οι φυσιολογικές και βιοχημικές αλλαγές στο σώμα μας.
  • Με το παρατεταμένο γέλιο οξυγονώνεται ο εγκέφαλος και το σώμα, γυμνάζουμε το διάφραγμα και ωφελούμε την υγεία μας ολιστικά. Όταν τα κύτταρα είναι καλά οξυγονωμένα καμιά ασθένεια δεν μπορεί να εισχωρήσει.
  • Το σώμα απελευθερώνει ένα μείγμα ορμονών, με κύριες τις ενδορφίνες, που έχουν εντυπωσιακή επίδραση στο σύστημά μας. Οι συγκεκριμένες ορμόνες έχουν αντιγηραντική δράση και βελτιώνουν τη μνήμη, διατηρώντας τα εγκεφαλικά κύτταρα νέα και υγιή. Το γέλιο γεμίζει το σώμα με οξυγόνο, καθαρίζει σε βάθος τις αναπνευστικές οδούς και γυμνάζει τους πνεύμονες. Το άγχος και η αρτηριακή πίεση ελαττώνονται, η κατάθλιψη καταπολεμάται, το ανοσοποιητικό σύστημα ενδυναμώνεται.
  • Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός πως τα οφέλη του γέλιου είναι πολλά και είναι τα ίδια είτε το γέλιο είναι αυθόρμητο είτε τεχνητό. Δημιουργεί ευφορία, μας κάνει να αισθανόμαστε καλά και να βελτιώνουμε τη διάθεση και τη συμπεριφορά μας απέναντι στους γύρω μας.
  • Η συνεχής άσκηση στη Γιόγκα του Γέλιου μας κάνει να αντιμετωπίζουμε τη ζωή και τις προκλήσεις της με δύναμη και ενέργεια. Αντιλαμβανόμαστε την σημαντικότητα του ‘εδώ και τώρα’, μαθαίνοντας να δίνουμε σημασία και να ζούμε στο παρόν.
  • Με την άσκηση στη Γελωτοθεραπεία αντιλαμβανόμαστε πολύ σύντομα εκτός από τα σωματικά οφέλη του Γέλιου και τα νοητικά, συναισθηματικά και πνευματικά οφέλη. Δημιουργείται θετική ενέργεια, καλλιεργείται η αυτοπεποίθηση, βελτιώνεται η επικοινωνία και γενικά το γέλιο αλλάζει αυτό που είμαστε προς το καλύτερο. Με το γέλιο παύει η κριτική. Φεύγει ο φόβος να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας και τον εαυτό μας…
  • Οι συνθήκες στις οποίες ζούμε τα τελευταία χρόνια δεν βοηθούν να γελάμε αυθόρμητα. Στις ομάδες γελωτοθεραπείας το γέλιο μπορεί να ξεκινά τεχνητά όμως καταλήγει να γίνεται πηγαίο μέσα από τη καρδιά.
  • Και το κυριότερο, μαθαίνετε πολλές ασκήσεις αναπνοών και ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε σε όλη σας τη ζωή, καθώς και βαθειά χαλάρωση και διαλογισμό που είναι θεραπευτική μέθοδος αποδεκτή και από την κλασσική ιατρική.
  • Γιατί το γέλιο είναι χαρά και περνάτε υπέροχα!

Σε ποιους απευθύνεται 

Σε όλους ανεξάρτητα από την ηλικία. Η Γελωτοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε σχολεία, γηροκομεία, νοσοκομεία, επιχειρήσεις, φυλακές, σε μικρούς και μεγάλους, όπου υπάρχουν άνθρωποι.

Σε απλούς ανθρώπους που το χρειάζονται για να βελτιώσουν τη ζωή και την υγεία τους αλλά και σε επαγγελματίες για να εξελίξουν την εργασία τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ελάτε σε μια ανοιχτή για όλον τον κόσμο συνεδρία να μάθετε για το γέλιο, να βιώσετε και να καταλάβετε τις θεραπευτικές ιδιότητες.

Είσοδος Ελεύθερη

Εισήγηση

kinigopoulou

Συντονίστρια είναι η Ηλιάνα Κυνηγοπούλου

Έχει εκπαιδευτεί ως συντονίστρια ομάδων Γελωτοθεραπείας στην Ινδία από τον ιδρυτή της Γιόγκα του Γέλιου Δρ. Μαντάν Κατάρια το 2010. Συντονίζει ομάδες από τότε σε όλη την Ελλάδα με βάση της την Θεσσαλονίκη όπου και δημιούργησε το πρώτο Κλαμπ Γέλιου.

Το 2014 εκπαιδεύτηκε ως εκπαιδευτής γελωτοθεραπευτών στο Laughter Yoga University – UK και έκτοτε εκπαιδεύει όλους όσους ενδιαφέρονται να βάλουν την Γελωτοθεραπεία στη ζωή τους επαγγελματικά. Στις συνεδρίες της χρησιμοποιεί την εμπειρία της και τις τεχνικές στις οποίες έχει ειδικευτεί εδώ και χρόνια.

Είναι ειδικευμένη στην Γελωτολογία, Life Coach (προπονητής Ζωής), Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και Ενεργειακή Θεραπεύτρια, έχει Master Level I στην Κοσμοενεργειακή Θεραπεία (The Cosmic Energy Healing) καθώς και Master στο Usui Reiki.

Έχοντας σπουδάσει οικονομικά και με Master στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, εργάστηκε ως στέλεχος στην Ιονική Τράπεζα και κατόπιν ως Διευθύντρια στην Alpha Bank.

Από το 2009 διευθύνει τον πολυχώρο “Be Alive –  Ευ Ζην Γελώντας” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ασκεί την Συμβουλευτική και τις Εναλλακτικές Θεραπείες.

Χρησιμοποιεί τις προσεγγίσεις στις οποίες έχει εκπαιδευτεί, όπως η Γκεστάλτ, η Υπνοθεραπεία και το NLP και την μέχρι τώρα εμπειρία της ως επαγγελματίας.

Έχει  δημοσιεύσει άρθρα στον τύπο, έκανε παρουσιάσεις στην τηλεόραση και δίνει διαλέξεις για την ευεξία, τη θετική ψυχολογία, το Ευ Ζην των ανθρώπων και τις Εναλλακτικές Θεραπευτικές μεθόδους.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
25 Φεβρουαρίου, 2015
Ώρα:
19:00 - 21:00

Χώρος Διεξαγωγής

Ανοιχτή Παρουσίαση Γελωτοθεραπείας – Laughter Yoga
Αθήνα 17237 Greece
Τηλέφωνο:
213-0050611
Ιστότοπος:
www.hlioyxoros.gr