ThetaHealing®

Τι είναι

Το ThetaHealing® στα ελληνικά σημαίνει “Θεραπευτική Μέθοδος Θήτα”, δημιουργήθηκε από την Vianna Stibal, είναι μια από τις ταχύτερες και αποτελεσματικότερες μεθόδους θεραπείας και προσωπικής ανάπτυξης. Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα τεχνικών που προάγουν την εναρμόνιση ψυχής, σώματος και νου, προσεγγίζοντας τον άνθρωπο στην ολότητά του.

Η “Θεραπευτική Μέθοδος Θήτα” έχει πάρει την ονομασία της από τα κύματα “Θήτα” του εγκεφάλου. Η επιστήμη έχει πλέον αποδείξει πως όταν ο εγκέφαλος βρίσκεται σε κατάσταση “Θήτα” δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για να υλοποιήσουμε όλα όσα επιθυμούμε. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι περίπου το 90% των πεποιθήσεων μας λειτουργούν μέσα από το υποσυνείδητό μας, για να καταλάβουμε ότι το υποσυνείδητο είναι ουσιαστικά αυτό που ελέγχει και διαμορφώνει τη ζωή μας.

Με τη χρήση του μυϊκού ελέγχου εντοπίζονται όλες οι τραυματικές μνήμες και οι περιοριστικές πεποιθήσεις, καθώς και η έλλειψη κάποιων συναισθημάτων, όλα αυτά που στην πραγματικότητά μας εμποδίζουν να βιώσουμε χαρά και πληρότητα στη ζωή μας. Με τη μέθοδο του ThetaHealing® έχουμε τη δυνατότητα να αντικαταστήσουμε αρνητικές πεποιθήσεις με τις αντίστοιχες θετικές τους, καθώς επίσης να ενσταλάξουμε συναισθήματα που δεν έχουν βιωθεί ποτέ, όπως η ασφάλεια, η χαρά. Η επιστήμη αποδεικνύει καθημερινά και αποδέχεται ότι οι αρνητικές σκέψεις προκαλούν τοξικά συναισθήματα, τα οποία οδηγούν στην ασθένεια. Η αυξανόμενη ανάγκη για την εύρεση τρόπων, με τους οποίους μπορεί να αλλάξει η σχέση σώματος – νου, προκειμένου να δημιουργηθεί η τέλεια υγεία, καθιστά το ThetaHealing® κορυφαία μέθοδο.

Λειτουργεί μέσα από το Έβδομο Επίπεδο της Ύπαρξης, δηλαδή της ανιδιοτελούς αγάπης και της ενέργειας ‘Όλων όσων Υπάρχουν. Εργάζεται με τις πεποιθήσεις και τα συναισθήματα, προσεγγίζοντας τα και στα τέσσερα επίπεδα: το βασικό, το γενετικό, το ιστορικό και το ψυχικό.

Πώς εφαρμόζεται

Κάθε συνεδρία είναι μοναδική, όπως είναι εξάλλου και ο καθένας μας. Προσαρμόζεται στις ανάγκες του καθενός και μπορεί να διαρκέσει από μιάμιση μέχρι δύο ώρες. Η διαισθητική σάρωση του σώματος, οι αντικαταστάσεις περιοριστικών πεποιθήσεων, οι ενσταλάξεις συναισθημάτων και όλες οι τεχνικές της μεθόδου γίνονται πάντοτε με τη συγκατάθεση σας.

Η συνεδρία γίνεται σε καθιστή θέση θεραπευτή και  θεραπευόμενου, με την τοποθέτηση των παλαμών του θεραπευόμενου επάνω στις παλάμες του θεραπευτή. Αν αισθάνεστε τους τομείς της ζωής σας, όπως τις σχέσεις, την υγεία, την καριέρα, τα οικονομικά, την πνευματική ανάπτυξη, τη δημιουργικότητα ή την αυτοεκτίμησή σας να μην λειτουργούν όπως θα θέλατε ή απλά χρειάζεστε περισσότερη διαύγεια, αυτή η πολύ αποτελεσματική τεχνική μπορεί να σας μεταμορφώσει. Μέσω μιας συνεδρίας ThetaHealing® τα εμπόδια αυτά μπορούν να αφαιρεθούν, δίνοντάς σας πρόσβαση σε μια ζωή γεμάτη υγεία και ευημερία.

Οφέλη του ThetaHealing®

Το ThetaHealing® μπορεί να βοηθήσει τον καθένα μας στην προσωπική ανάπτυξή του και να αποτελέσει μέσο πρόληψης και θεραπείας. Όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας είναι ένας αντικατοπτρισμός όλων όσων υπάρχουν στο υποσυνείδητό μας. Οι σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας δημιουργούν κυριολεκτικά τη ζωή μας. Τα συστήματα των πεποιθήσεών μας επηρεάζουν κάθε απόφαση που παίρνουμε και μόνον το 10% αυτών των αποφάσεων μας είναι συνειδητό. Το υπόλοιπο βρίσκεται στο υποσυνείδητο μας, αυτό που διαμορφώνει τη ζωή μας και πολύ συχνά εμποδίζει το πραγματικό μας δυναμικό να ανθίσει.

Επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι οι αρνητικές πεποιθήσεις και τα συναισθήματα μπορούν να συμβάλουν στις σωματικές ασθένειες, στην έλλειψη συναισθηματικής δύναμης, στη νοητική κόπωση, στην απώλεια κινήτρων και χαράς για τη ζωή. Μόλις αυτές οι πεποιθήσεις, τα συναισθήματα και οι σκέψεις εντοπιστούν με το μυϊκό έλεγχο, μπορούν να αντικατασταθούν με τις αντίστοιχες θετικές και αυτό συμβαίνει πάντα με τη συγκατάθεση του ατόμου που δέχεται τη θεραπεία.

Το ThetaHealing® απευθύνεται σε οποιοδήποτε άτομο και για οποιοδήποτε θέμα, όπως υγείας, σχέσεων, καριέρας, οικονομικών, πνευματικής και συναισθηματικής ανάπτυξης, δημιουργικότητας, αυτοεκτίμησης, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

  • Μας στηρίζει σε μια στιγμή σύγχυσης, έλλειψης προσανατολισμού, σύγκρουσης.
  • Μας βοηθά να ξεπεράσουμε ανώδυνα και γρήγορα τραυματικές εμπειρίες και καταστάσεις του παρελθόντος.
  • Μας βοηθά να κατανοήσουμε την κινητήρια δύναμη πίσω από τις αποφάσεις και τις αντιδράσεις μας, ώστε να την αξιοποιούμε με τον ανώτερο και καλύτερο τρόπο.

Η αλλαγή αυτή εκδηλώνεται άμεσα με μια αίσθηση γαλήνης και διαύγειας και πολύ συχνά ακολουθείται από μια νέα συνειδητοποίηση για τη ζωή και το σκοπό της. Η ολιστική προσέγγιση της μεθόδου – πνεύματος, σώματος, νου – οδηγεί στην ουσιαστική μεταμόρφωση, μια μεταμόρφωση που είναι προσβάσιμη απ’ τον καθένα.

Το ThetaHealing® δεν αντικαθιστά την ιατρική φροντίδα, αλλά μπορεί να συνεργαστεί άριστα με αυτήν.