Usui Reiki

Η εκπαίδευση του Reiki δίδεται σε τρία επίπεδα, που ονομάζονται Βαθμοί. Ο δάσκαλος μεταβιβάζει στο μαθητή με τη διαδικασία των συντονισμών την ικανότητα σύνδεσης με την Πηγή και τη διοχέτευση της ενέργειας του Reiki.

1ος Βαθμός

Στον 1ο Βαθμό διδάσκεται η προέλευση και ιστορία του Reiki, διαλογισμός, Ιαπωνικές τεχνικές και βασικές θέσεις χεριών για τις συνεδρίες. Απευθύνεται σε όσους θέλουν να συντονιστούν με την ενέργεια Reiki με σκοπό τη βελτίωση της ζωής τους. Ο δάσκαλος ανοίγει τα ενεργειακά κέντρα του μαθητή με τον συντονισμό. Έτσι γίνεται το άνοιγμα στην Συμπαντική Ζωτική Ενέργεια! Η ισχύς της ενέργειας που δέχεται ο μαθητής είναι τεράστια, αν λάβουμε υπόψη ότι ο ενεργειακός συντονισμός ισοδυναμεί με 75 συνεδρίες Reiki!

Ο μαθητής έρχεται σε επαφή με το σώμα του και το τροφοδοτεί με ενέργεια, αγάπη και φως και αρχίζει να κατανοεί το σπουδαίο ρόλο που παίζει στο θέμα της Δημιουργίας, αφού το σώμα του είναι το όχημα που διαθέτει για την εκδήλωση του Ανώτερου Εαυτού του στη Γη. Μετά τους τέσσερις συντονισμούς, ακολουθεί μία περίοδος καθαρισμού, διάρκειας 21 ημερών (συμβολίζει την περίοδο που ο Δάσκαλος Usui έμεινε στο όρος Κουράμα), όπου ο ασκούμενος κάνει καθημερινά αυτοθεραπεία και μετά το διάστημα αυτό είναι σε θέση να μοιραστεί Reiki με δικούς του ανθρώπους.

Για την παρακολούθηση του 1ου βαθμού δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία, άλλου είδους γνώσεις η προεργασία.

Κόστος Σεμιναρίου : 180 Ευρώ

Σχετικά με το πως θα εξασφαλίσετε θέση

Επικοινωνήστε στα 211 411 7496 & 6955-661491 ή στείλτε e-mail στο info@hlioyxoros.gr  Κράτηση θέσης με την κατάθεση προκαταβολής 80€.

Ημερομηνίες Σεμιναρίου

Σάββατο 24 Οκτωβρίου, ώρες 11.00 – 18.00 & Κυριακή 25 Οκτωβρίου, ώρες 11.00 – 15.30


2ος Βαθμός

Στον 2ο Βαθμό συμμετέχουν όσοι έχουν λάβει την εκπαίδευση του 1ου Βαθμού και γίνεται η εκμάθηση των τριών συμβόλων, καθώς και οι χρήσεις τους, νοητική θεραπεία, τεχνική θεραπείας από απόσταση και δίνεται ένας συντονισμός. Σε αυτό το επίπεδο ο μαθητής γνωρίζει το νοητικό και το συναισθηματικό του σώμα.

Με τη χρήση των συμβόλων μπαίνει στο υποσυνείδητό του και καθαρίζει αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα. Επίσης καθαρίζει παλιά πρότυπα, παγιωμένες αντιλήψεις και συνήθειες και προχωρά μπροστά για την εκπλήρωση του σκοπού της ζωής του. Στο αιθερικό πεδίο, μπορεί να έρχεται σε επαφή με ανθρώπους που ζητούν τη βοήθειά του, με σκοπό να φέρουν στη ζωή τους φως, αγάπη, δύναμη και γαλήνη, μέσω της τεχνικής θεραπείας από απόσταση.

Μετά το δεύτερο βαθμό ο ασκούμενος μπορεί να κάνει συνεδρίες σε άτομα και εκτός του στενού οικογενειακού του κύκλου, αλλά και σε φιλικά του πρόσωπα, καθώς και να μοιράζεται Reiki από απόσταση.


3ος Βαθμός (3Α, 3Β)

Ο 3ος Βαθμός απευθύνεται σε όσους έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση και πρακτική του 1ου και 2ου Βαθμού και επιθυμούν να προάγουν την πνευματική τους ανάπτυξη αλλά και να βοηθήσουν άλλους, μέσω της άσκησης και διδασκαλίας του Reiki. 

Στον 3Α Βαθμό δίνεται ένας συντονισμός και γίνεται η εκμάθηση του συμβόλου του Δασκάλου.

Στον 3Β γίνεται η εκμάθηση των συντονισμών/μυήσεων για όλους τους Βαθμούς Reiki, προκειμένου οι μαθητές να είναι σε θέση να διδάξουν και οι ίδιοι με τη σειρά τους το Reiki.

Οι μαθητές ακολουθούν πρακτική άσκηση και δωρεάν παρακολούθηση των συντονισμών/σεμιναρίων του 1ου και 2ου Βαθμού Reiki, τόσων, όσων απαιτείται από τους ίδιους ή μετά από υπόδειξη του δασκάλου τους. Ο 3ος Βαθμός δεν συνεπάγεται “αυτόματη φώτιση”, αφού κανένα δίπλωμα δεν σε κάνει ”δάσκαλο”. Η μάθηση συνεχίζεται αδιάκοπα καθώς υπάρχουν πολλά πεδία προς εξερεύνηση.

Αυτός ο Βαθμός φέρει και την μεγαλύτερη ευθύνη, για την μετέπειτα προσωπική μας πορεία, αλλά και για όσα διδάξουμε/μεταδώσουμε σε άλλους, για να βαδίσουν στο δικό τους φωτεινό μονοπάτι. Ο δρόμος του δασκάλου, είναι ο δρόμος της καρδιάς και αυτό δεν διδάσκεται σε κανένα σεμινάριο αλλά μόνο βιώνεται εσωτερικά. Ο μεγαλύτερος Δάσκαλος είναι αυτός που βρίσκεται μέσα μας.

Περιλαμβάνει

  • Επανάληψη του 1ου & 2ου Βαθμού Reiki
  • Διδάσκεται το παραδοσιακό Master Σύμβολο Reiki, οι χρήσεις του και γίνεται εξάσκηση σε αυτό
  • Δίνεται η τελευταία Μύηση του Reiki, που δυναμώνει τη ροή της ενέργειας (Μύηση Master Επιπέδου)
  • Γίνονται Διαλογισμοί και Τεχνικές Reiki (Προχωρημένες Τεχνικές Master)
  • Διδάσκεται το πως γίνονται οι συντονισμοί Reiki, σε όλα τα επίπεδα (3Β)
  • Πως γίνεται η διδασκαλία και των τριών επιπέδων Reiki (3Β)
  • Παροχή σημειώσεων

Εισήγηση

Εισηγήτρια του Σεμιναρίου είναι η Ελένη Αναγνωστοπούλου

Μερικά ή αρκετά χρόνια πριν (δεν έχει σημασία, αφού ο χρόνος στην ουσία δεν υπάρχει), ξεκίνησα το εσωτερικό μου ταξίδι, γνωρίζοντας διάφορα συστήματα αυτογνωσίας και εξέλιξης, με πρώτο το “Usui Reiki”. Αυτό ήταν η μαγική αρχή και η πρώτη φορά που αναρωτήθηκα “πως ζούσα πριν, σε τι βαθύ ύπνο βρισκόμουν?”

Η καρδιά μου ήξερε πως υπάρχει κι άλλο… Κάπου εκεί, συναντήθηκα με το “Αγγελικό Reiki και η μαγεία συνεχίστηκε…, όμως ήξερα πως έχει κι άλλο….

Επόμενος σταθμός και σε λίγο πιο βαθιά νερά αυτογνωσίας, ο Σαμάνικος κύκλος “Medecine Wheel” όπου εκεί “γκρεμίστηκε” τελείως όλο το οικοδόμημα της μέχρι τότε ζωής μου!!!

Η πρώτη φορά που κατάλαβα πως είμαι η Δημιουργός της Ζωής μου!!!

Ο επόμενος σταθμός ήταν διάφορες Σαμάνικες τεχνικές που με έβαλαν σε μια πιο βαθιά γνώση του αληθινού εαυτού μου.

Η “Blue Energy” είναι το επόμενο ενεργειακό σύστημα εξέλιξις και αυτογνωσίας που μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω. Λειτουργεί σε όλα τα σώματα, σε όλα τα επίπεδα, στο συνειδητό και στο ασυνείδητο και είναι μέρος της ίδιας συμπαντικής ενέργειας, που δεν είναι άλλη από αυτήν της Αγάπης. Η “Blue Energy”, η ενέργεια του Μπλε Αστεριού έχει τον τρόπο της για να κάνει τη ζωή πιο εύκολη, να φρεσκάρει τον νου και τη βιολογία μας, να μας κάνει να αισθανόμαστε ασφαλείς, να μας βοηθήσει να γειωθούμε μέσα μας.

Μέσα απ’ όλες αυτές τις τεχνικές ένιωσα την Αγάπη για τον εαυτό μου και το σώμα μου, κάτι, που αφενός με βοήθησε να συνειδητοποιήσω ότι ήθελα να ασχοληθώ και να δουλέψω πιο στενά πάνω στο σώμα και αφετέρου ήταν ένας άλλος δρόμος αυτογνωσίας, γνωρίζοντας πια, ότι κάθε τι που εκδηλώνεται στο σώμα είναι ο τρόπος που επικοινωνεί η Ψυχή μας με εμάς.

Αυτή η συνειδητοποίηση με έφερε για σπουδές Ινδικής Μάλαξης στο Natural Health Science ενώ λίγο αργότερα παρακολούθησα σεμινάρια  “Self Shiatsu” στο Art Matter CENTER το οποίο με βοήθησε να συνειδητοποιήσω την λειτουργία των Μεσημβρινών του σώματος και να το εντάξω στην θεραπευτική πρακτική μάλαξης σώματος.

Κάπου εκεί, συναντήθηκα με το Theta Healing® και έμαθα ότι ο δρόμος της αυτογνωσίας, απλά μπορεί να γίνει πιο εύκολος, χαρούμενος και γρήγορος!!!

Έτσι μέσα από την καθημερινή πρακτική άσκηση όλων όσον διδάχθηκα και λύνοντας τους κόμπους στην ροή της ύπαρξης μου, γεννήθηκε το “Ταξίδι της Καρδιάς”, με τρόπο μαγικό.

Και ακολουθώντας αυτό το ταξίδι, άλλαξα τη ζωή μου και ακόμα συνεχίζω, μαθαίνοντας να ζω ολοκληρωτικά μέσα από την καρδιά μου, αφαιρώντας και αλλάζοντας περιοριστικά προγράμματα και πεποιθήσεις και ζώντας τελικά το όνειρο μου.

Τελικά αν με ρωτήσεις, “Ελένη πες μου δυο πράγματα για σένα”, θα σου πω: 

“Γεννήθηκα Τώρα και δεν γεννήθηκα ποτέ. Γεννιέμαι και αρχίζω τη ζωή μου από την αρχή, σε κάθε καινούργιο Τώρα. Με κάθε ανάσα μου ξαναγεννιέμαι και ξαναθυμάμαι τη γνώση που πάντα υπήρχε μέσα μου ακολουθώντας πάντα το “Ταξίδι της Καρδιάς μου”….


Εργαστήρι Πρακτικής Εξάσκησης

Ως “ΗΛΙΟΥ ΧΩΡΟΣ“, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική εξάσκηση. Ιδίως για εκείνους που επιθυμούν να λάβουν την εκπαίδευση 3ου Βαθμού, η πρακτική εξάσκηση αποτελεί για εμάς βασική προϋπόθεση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, δημιουργήσαμε το ‘’Εργαστήρι Πρακτικής Εξάσκησης’’, όπου οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε ανταλλαγή συνεδριών και πρακτική εξάσκηση Reiki, στο χώρο μας και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα ανακοινώνονται, είτε μέσω της ιστοσελίδας μας, είτε μέσω e-mail. Επίσης, μπορούν να φέρουν κι ένα άτομο της επιλογής τους, το οποίο γνωρίζουν πως επιθυμεί να μάθει περισσότερα για το Reiki και θα μπορούσε γενικότερα να ωφεληθεί από αυτές τις δωρεάν συνεδρίες.